Sainte-Marie-de-Ré

Laat u tijdens uw kampeervakantie verleiden door de authenticiteit en vriendelijkheid die in Sainte-Marie-de-Ré heerst, een klein agrarisch dorp en een groene badplaats tussen de wijngaarden en de oceaan aan de zuidkust van het Ile de Ré. In de loop der tijd is Sainte-Marie-de-Ré erin geslaagd het landelijke, historische en culturele karakter te behouden. U zult een verscheidenheid aan landschappen ontdekken, van de wilde kust tot de uitgestrekte wijngaarden en de zorgvuldig onderhouden vissluizen van de vooroever. Hier lijkt alles op een ansichtkaartsetting tot grote vreugde van de liefhebbers van het Ile de Ré.

Klein bezoek aan het dorp Sainte-Marie-de-Ré

Wandelen in het centrum van Sainte-Marie-de-Ré betekent het ontdekken van de zachte manier van leven die zo kenmerkend is voor het Ile de Ré, ver van de zomerse drukte die rond de andere dorpen van het eiland zoemt. Het is om jezelf een bevoorrecht moment te gunnen in een landelijk dorp met een authentiek karakter met zijn oude huizen genesteld in het doolhof van kleine steegjes die leiden naar de quéreux, deze doodlopende percelen bloeiend met stokrozen. Het is om zich te vestigen rond de Place d'Antioche of de Place des Tilleuls voordat u weer op pad gaat om de kleine verborgen hoekjes te ontdekken die de grote droge stenen muren trekken... Op de top van de klokkentoren van de kerk van Sainte-Marie, herkenbaar aan de gotische torenspits, kan men een adembenemend uitzicht bewonderen over het hele dorp, de grote landbouwgebieden en de vissluizen van de kust.

Sainte-Marie-de-Ré en de wijngaard van Retais

Als u wegloopt van het historische centrum van Sainte-Marie-de-Ré, zult u zich realiseren dat de wijnstokken alomtegenwoordig zijn! Het dorp heeft nog steeds een wijntraditie van zes eeuwen oud, zoals blijkt uit de ongeveer 650 hectare aan wijnstokken die het hele jaar door worden verbouwd en die witte, rode en roséwijnen produceren. Vanaf dat moment neemt uw kampeervakantie op het Ile de Ré een onvermoede wending en gaat u het wijnerfgoed van het eiland ontdekken door de weg te volgen die van Sainte-Marie-de-Ré naar het Bois-plage leidt. U ontmoet de wijnbouwers die u graag hun rijpingskelders laten zien alvorens deel te nemen aan een wijnproeverij. Een groene haakjes, net zo aangenaam als opwindend!

Uniek op het Ile de Ré: de visserssluizen van Sainte-Marie-de-Ré

Tijdens uw verblijf op de camping laat Saint-Marie-de-Ré u een heel deel van het historische erfgoed van de Charente-Maritime zien: de visserssluizen! Tot 100 jaar geleden was het Ile de Ré de thuisbasis van een honderdtal van deze hoefijzervormige droge stenen constructies.
Vandaag de dag zijn het er in Sainte-Marie de meesten, niet minder dan een dozijn. Ze hebben allemaal suggestieve, soms poëtische en vaak grappige namen zoals "La jalousie", "La Chiouse" of zelfs "Le Creux du cul"... Het hele jaar door mobiliseren de eigenaars en de verenigingen van de beschermingswerken om deze kustwerken, die essentieel blijken te zijn voor de bescherming van de kusten tegen erosie en voor het behoud van de fauna en de flora van het voorland, te restaureren.

Favorieten van de camping

Trakteer uzelf op een thalassodag onder het teken van welzijn in Sainte-Marie-de-Ré met massages, massages, hydro-marine spa en een verwarmd zeewaterzwembad!

Ontdek de ANCRE Maritaise, die rondleidingen, workshops, conferenties, shows en tentoonstellingen aanbiedt die gewijd zijn aan de biodiversiteit van het Ile de Ré en het behoud van de visserssluizen.

Verken de nabijgelegen plaats La Noue op een speelse en originele manier met uw smartphone door het dorp te doorzoeken op zoek naar flashcodes. Een uniek concept op het Ile de Ré!

Surf op de plek van Les Grenettes, gelegen in het gehucht La Noue, zeer populair vanwege de toegankelijkheid, de frequentie en de kwaliteit van de golven.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré