Le Bois-Plage-en-Ré

Op 10 minuten van de 4-sterren camping La Grainetière, aan de zuidkust van het Ile de Ré, ontdekt u het charmante dorpje Bois-Plage. Een tussenstop op Ré die de harten van de vakantiegangers weet te raken!

Een charmant dorp met de kleuren van het Ile de Ré

Le Bois-Plage, gelegen in het centrum van het eiland, op 6 km van de camping, is een charmant dorp met het hele jaar door zo'n 2.400 inwoners, zeer levendig in de zomer met de komst van de vakantiegangers. Het centrum van het dorp wordt geanimeerd door talrijke winkels en boetieks. En niet te vergeten de dagelijkse markt in de zomer, de belangrijkste van het eiland.

Maar om alle charmes van Bois-Plage te ontdekken, moet men een wandeling maken door de steegjes en steegjes die bezaaid zijn met witte, rode en roze stokrozen. Hier en daar herinneren de hoge wijnbouwershuizen ons eraan dat het dorp al lang leeft van de cultuur van de wijnstok. Eén gebouw in het bijzonder onderscheidt zich van de anderen. Het is de Malakoff toren, een huis gebouwd door de essayist en kunstverzamelaar Théodore Phelippot in 1854. Hij was burgemeester van de gemeente Bois-Plage gedurende 22 jaar. In het centrum van het dorp is de kerk Notre-Dame-de-Tous-les-Saints een bezoek waard vanwege de glas-in-lood ramen versierd met maritieme motieven.

Lees meer op de blog van de camping: Wat te zien en te doen tijdens uw vakantie in Bois Plage en Ré?

Vamos a la playa !

Le Bois-Plage-en-Ré is ook een kleine badplaats met bijna 6 km door duinen beschermde stranden. Zij worden de batterij, de Petit Sergent, de Fonteinen, Bidon V, de Gollandières, de Sauzes, de Pas des Boeufs, de Gros Jonc of de Gouillauds genoemd. De pier van Bois-Plage geeft rechtstreeks toegang tot de stranden van Bidon V en Gollandières.

Le Bois Plage en Ré, het is ook het platteland aan zee

Profiteer van uw kampeervakantie in de buurt van Le Bois-Plage om mooie wandelingen of fietstochten te maken tussen het strand, de duinen, de wijngaarden en het bos. Vanaf Le Bois-Plage kunt u via het fietspad gemakkelijk de dorpen La Couarde-sur-Mer en Sainte-Marie door de wijngaarden bereiken, of richting Saint-Martin-de-Ré gaan, de historische hoofdstad van het eiland Ré.

De open plek van Evières, die de gemeenten Bois-Plage, Sainte-Marie en La Flotte doorkruist, is een nog onbekend natuurgebied, omgeven door bosjes en duinen, te midden van zeedennen, parasoldennen en steeneiken, in een klein hoekje natuur met een mediterraan tintje. Hier bevindt zich het hoogste punt van het eiland Ré: Peu-des-Aumonts met zijn 19 meter hoogte!

Tijdens een wandeling in het oude gehucht Morinand, halverwege tussen Le Bois-Plage en Saint-Martin-de-Ré, kunt u de molen van Bellerre ontdekken (een van de laatste windmolens op het eiland Ré die zijn wieken heeft behouden) en het zeer pittoreske klokkenhuis van Morinand.

Vakantie tussen wijngaarden en oceaan

Als voormalig wijnbouwersdorp getuigt Le Bois-Plage nog steeds van zijn wijnbouwverleden. Het is ook hier dat de coöperatie van de wijnbouwers van het eiland Ré is gevestigd. Een must voor liefhebbers van goede Charentais-wijnen, cognacs en pineaux. De wijnbouwers heten u het hele jaar welkom in de wijnkelder, waar u de beste wijnen van het eiland Ré en typische producten kunt proeven en kopen, maar ook de distilleerderij en de rijpingskelders kunt bezoeken.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré