Saint-Martin-de-Ré

In het hart van het Ile de Ré is Saint-Martin-de-Ré een prachtige vestingstad met zijn vissers- en jachthaven, zijn bloemrijke steegjes en zijn oude huizen met ongewone gevels, en niet te vergeten zijn Vaubaanse citadel die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat ... Saint-Martin-de-Ré, de voormalige historische hoofdstad van het eiland, is een onmisbare tussenstop voor uw kampeervakantie en een gelegenheid om echte momenten van plezier, ontspanning en ontdekking te delen!

Bewonder een van de mooiste uitzichten op het Ile de Ré vanaf de Sint-Maartenskerk!

Op de hoogten van Saint-Martin-de-Ré, aarzel geen seconde om de Saint-Martin kerk (14e - 18e eeuw) te bezoeken, die de bijnaam "le Grand Fort" heeft gekregen vanwege haar versterkte uiterlijk. U kunt de gotische ruïnes ontdekken, waaronder het oude transept met zijn gevels, de monumentale klok en de klokken in actie. Vanaf de top van de klokkentoren van het Observatorium met zijn beschermd terras kunt u een grandioos panorama bewonderen van de vestingwerken van Saint-Martin-de-Ré en het Ile de Ré, de haven en de oceaan.

Bezoek de citadel van Saint-Martin-de-Ré, een architectonisch meesterwerk dat als UNESCO-werelderfgoed is geklasseerd.

De vestingwerken van Saint-Martin-de-Ré, een mooi voorbeeld van de 17de-eeuwse militaire architectuur en de knowhow van de ingenieurs van Vauban, zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven en staan daarom sinds 2008 op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. Een rondleiding leidt u door de vestingmuren van de citadel, geflankeerd door bastions, tegenhangers en halve maantjes. Dit is een ideaal uitje voor kinderen die zich tijdens hun kampeervakantie op het Ile de Ré ridders kunnen voorstellen! In de zomer mag u de Nocturnes de Saint-Martin niet missen als de vestingwerken met fakkels worden verlicht. Een magische sfeer die u onvergetelijke herinneringen bezorgt!

Favorieten van de camping

Neem de tijd om door de smalle straatjes en steegjes met een rijke geschiedenis van het stadscentrum te wandelen en ontdek het vakwerkhuis van La Vinatière (16e eeuw) en het Hôtel de Clerjotte in renaissancestijl, twee juweeltjes van het historische erfgoed van het Ile de Ré!

Geniet van een ijsje in La Martinière aan de haven van Saint-Martin-de-Ré, één van de 5 beste ijssalons van Frankrijk volgens de gastronomische gids "Gault et Millau"!

Bezoek het Ernest Cognacq museum dat alle geheimen van de vestingwerken van Saint-Martin-de-Ré en de geschiedenis van de stad onthult aan de hand van rijke archeologische, etnografische en natuurhistorische collecties, schone kunsten, traditionele en populaire kunsten.

Ontdek Saint-Martin-de-Ré bij nacht door een wandeling te maken langs de kades in de zomer op de nachtmarkt of door een bezoek te brengen aan de kerk van Saint-Martin-de-Ré, die in juli en augustus tot 23.00 uur open is!

Woon het schildersrendez-vous bij dat elke dinsdag en vrijdag plaatsvindt, tussen half juni en half september, op het kerkplein van Saint-Martin.

Beleef het festival Jazz en Ré in augustus in de haven. Op het programma: drie onvergetelijke muziekavonden tot grote vreugde van de muziekminnende kampeerders!

Maak een zeewandeling en een rondleiding door Fort Boyard met een tussenstop op het eiland Aix of La Rochelle vanuit de haven van Saint-Martin-de-Ré!

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré