Rivedoux-Plage

Zodra u op het Ile de Ré aankomt, moet u zich niet te veel haasten om de camping te bereiken en de tijd te nemen om Rivedoux-Plage te ontdekken! Zodra u de brug die La Rochelle met het Ile de Ré verbindt bent overgestoken, verdient Rivedoux een bezoek. Het kleinste dorp van het eiland is een levendige, rustige en familiale plaats waar culturele en natuurlijke ontdekkingen zich vermengen met de geneugten van de zee.

Een typisch Retais-dorp aan de poorten van het eiland!

Na een wandeling door de kleine bloemrijke steegjes waar de typische witte huisjes met groene luiken staan, gaat uw ontdekkingstocht verder langs de promenade van de haven waar vakantiegangers, passerende schippers en vissers elkaar ontmoeten op de pier. De wandeling gaat verder in de richting van de oesterparken in de beschutte gebieden van de Pertuis Bretonse. Rivedoux-Plage zal de kampeerders verleiden met zijn zachte manier van leven en gezelligheid!

Stranden, watersporten en vissen te voet in Rivedoux-Plage

Rivedoux is de thuisbasis van twee prachtige zandstranden in de buurt van het centrum. Het zuidelijke strand is een genot voor zwemmers. Er is zelfs een strandclub voor kinderen! Liefhebbers van watersporten zoals kitesurfen en windsurfen geven de voorkeur aan het Noordstrand. Als u op zoek bent naar een idee van activiteiten aan zee die met uw gezin te maken hebben, dan is vissen te voet ideaal! Ga naar de Pointe de Chauveau om schelpen te verzamelen. Voor de kust ziet u de vuurtoren van Chauveau, de enige leefbare vuurtoren in de Charente-Maritime, die zich onderscheidt door zijn "trompet"-vormige constructie, geïnspireerd op het Engelse model.

Wandelingen of fietstochten tussen land en zee

Profiteer tijdens uw kampeervakantie van uw verblijf in Rivedoux om de wandelpaden tussen de stranden en het platteland van het achterdorp te verkennen. Ontdek te voet of op de fiets de kustlijn en ga naar het moerasgebied van Défend, een gebied dat beschermd wordt door het Conservatoire du Littoral (Kustconservatorium) en waar veel trekvogels leven. Tijdens uw wandelingen vindt u hier en daar bewaarde plaatsen waar de zeelucht verkwikkend is en de geuren van de bosjes zeer aangenaam zijn.

Favorieten van de camping

Wandel over het haventje met de Bretonse golfbreker als achtergrond of gooi uw lijn om mooie vissen te vangen.

Wandel door de overdekte markthal van Rivedoux en breng de geneugten van het Ile de Ré terug van uw kampeervakantie.

Bekijk het werk van de oesterkwekers op de oesterbanken. Rivedoux-Plage is de bakermat van de oesterkweek op het eiland Ré. Elk jaar, in augustus, wordt daar het oesterfeest gevierd.

Duik in het hart van de geschiedenis door een bezoek te brengen aan de Redoute de Rivedoux die Vauban in 1674 op de Pointe de Sablanceaux heeft gebouwd.

Ontdek het kleine gebouwde erfgoed van Rivedoux-Plage zoals de getijdenmolen (de grootste in zijn soort op het eiland), de fontein die in de jaren dertig van de vorige eeuw het enige waterleidingspunt van het dorp was of de toren van het landhuis Hastrel (privé-eigendom, niet toegankelijk voor bezoekers).

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré