Loix-en-Ré

Maak tijdens uw kampeervakantie op het Ile de Ré een stop in Loix-en-Ré, het kleinste dorp van het eiland, begrensd door de Atlantische Oceaan, de Fier d'Ars en de zoutmoerassen. We zijn gewend te zeggen dat alles wat klein is schattig is en het is niet Loix die dit gezegde zal tegenspreken! Genesteld in het hart van de kwelders aan de noordkust van het Ile de Ré, charmeert dit "schiereiland binnen het eiland" de bezoeker met zijn authenticiteit, zijn vriendelijkheid en zijn bewaarde zachte manier van leven. Deze troeven maken Loix-en-Ré tot een geklasseerd toeristenoord en een dorp met een Cittaslow-label waar het goed is om de tijd te nemen! Op het programma: een uitstapje in het hart van het dorp, een fietstocht langs de kust, ontdekking van de fauna en flora van het moerasgebied...

Een klein ambachtelijk dorp genesteld tussen land en zee

Het dorp Loix-en-Ré is dankzij twee fietspaden verbonden met de rest van het eiland en is een charmante tussenstop die typisch is voor het Ile de Ré. Na een korte pauze rond het plein van de Sainte-Catherine kerk met zijn vierkante klokkentoren, gaat u naar de kooplieden en ambachtslieden van Loix die het hele jaar door met plezier de deuren van hun winkel voor u openen. Ontdek het Atelier Quillet, één van de zeldzame boekbinderijen in Frankrijk, de honingfabriek L'Abeille de Ré, al meer dan 10 jaar honingproducent, Loix & Savons die authentieke ezelinnenmelkzeepjes maakt of de Chèvrerie Lefort die de enige geitenkaas op het Ile de Ré maakt! Dit is een keuze-adres als u herinneringen aan uw kampeervakantie op het Ile de Ré terug wilt brengen!

Het kleine strand van de Pointe du Grouin

Helemaal aan het einde van het schiereiland Loix kunnen de kampeerders aangename momenten doorbrengen op een klein strand met fijn zand dat nog weinig bezocht wordt. In de zomer kunt u in een rustig en bewaakt water zwemmen. Na het zwemmen kunt u van de gelegenheid gebruik maken om de batterij van de Grouin te ontdekken, een voormalige militaire vesting uit het midden van de 18e eeuw die uitkijkt op het strand. Goed om te weten: het fort Grouin is nu een privé-woning geworden en is dus niet meer toegankelijk voor bezoekers.

Favorieten van de camping

Wandel over de Loix-en-Ré markt die van juli tot half september elke dag plaatsvindt en geniet van een heerlijk intieme en vriendelijke sfeer.

Wandel langs de kleine haven van Loix en ontdek de laatste getijdenmolen op het Ile de Ré.

Bezoek het zeepproductieatelier van het Ile de Ré "Loix & Savons".

Verken het zoutmoeras en bezoek het Ecomuseum om alles te weten te komen over de techniek van de zoutproductie, de geschiedenis van de zoutkweek en het beroep van saunier.

Wandel rond de 400 jaar oude vissluis La Verdonnais, een van de laatste 13 sluizen op het Ile de Ré! Het is de sluiswachter zelf die het bezoek aan deze unieke plek tijdens de zomer bezielt.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré