Het eiland Aix

Tijdens uw kampeervakantie op **** La Grainetière in Charente-Maritime, kunt u niet slechts een eiland verkennen, maar twee! Het eiland Aix ligt op slechts 1u30 overtocht van het eiland Ré! Hetis door de rust en het natuurlijke, maar ook historische en culturele erfgoed dat het eiland Aix meer en meer nieuwsgierige liefhebbers van beschermde natuurgebieden tot een bezoek verleidt.

Een eiland dat geclassificeerd is als een "opmerkelijk natuurgebied".

Het 3 km lange, 600 m brede en amper 130 ha grote eiland is relatief klein. Er zijn geen auto's op het eiland! Dit is de reden waarom de mooiste escapades wandelend of fietsend worden gemaakt. Er staan maar liefst 15 km ontwikkelde pade en 7 km kustpaden tot uw beschikking! Al snel realiseert u zich dat Aix een echte caleidoscoop is van de landschappen van Charentais: rotsachtige klippen, wilde inhammen, fijne zandstranden, zeedennen en steeneiken, moerassen, weidegebied en kwelders... alles is er! Deze grote diversiteit aan natuurlijke omgeving is bijzonder gunstig voor het observeren van vele soorten vogels: houtschildpadduif, gekraagde turner, rotgans... Het is dus niet verwonderlijk dat het eiland Aix als "opmerkelijk natuurgebied" is aangemerkt. De ware natuurliefhebber zal het ten zeerste waarderen!

Historisch erfgoed en toeristische trekpleisters

Als het eiland Aix zich uitstekend leent voor de geneugten van het zwemmen, fiesten, en lekker luiren op het strand, is het ook een bestemming met een opmerkelijk historisch en cultureel erfgoed. De meest opvallende voorbeelden zijn de bastionwallen van het dorp, Fort Liédot en Fort de la Rade. Andere schatten van het erfgoed zijn ook te bezoeken zoals het Napoleontisch Museum, het Afrikaans Museum en de kerk Saint-Martin, (een prachtige getuige van de romaanse kunst van Saintongeais van de XIe eeuw). Deze kleine halve maan zal u beslist charmeren!

Vanaf Saint-Martin-de-Ré naar het eiland Aix oversteken

Tijdens uw campingverblijf is heel gemakkelijk en aangenaam om een dag door te brengen op het eiland Aix, het meest zuidelijke van de Ponante eilanden en het enige eiland in de Charente dat niet verbonden is met het vasteland. De Boot van de Inter-îles Croisières bieden dagelijkse overtochten vanuit de haven van Saint-Martin-de-Ré, dat slechts op 4 km afstand van onze camping La Grainetière.

TIP'S EN INFORMATIE

  • Presentatie 30 minuten voor vertrektijd.
  • Looptijd: 1h30-2h30* (* via La Rochelle)
  • In juli-augustus kiezen voor het begin van het weekend want de frequentie is duidelijk minder belangrijk.

Lees meer over de oversteek van Ile de Ré naar Ile d'Aix met de Inter-island Cruises.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré