Toerisme op het eiland Ré en in Charente-Maritime

Toerisme op het eiland Ré en in Charente-Maritime

Profiteer van uw verblijf op de 4-sterren camping La Grainetière om het Ile de Ré te ontdekken maar bezoek ook de Charente-Maritime en haar must-see plaatsen, zoals het Ile d'Aix, Fort Boyard, La Rochelle, Rochefort-sur-Mer...

Het Ile de Ré een plaats uw bezoek meer dan waardig

Camping La Grainetière **** is de ideale plaats van waaruit u kunt genieten van een vakantie in de natuur van ons eiland, te voet of op de fiets, maak gebruik van de vele wandelpaden en gemarkeerde fietspaden die kriskras door ons grondgebied en uitzonderlijke landschappen lopen.

De zeekant is het Ile de Ré een echt klein drijfparadijs dat is uitgegroeid tot een essentiële plek voor boardsporten en waar u de meest trendy watersporten kunt ontdekken en beoefenen in de Charente-Maritime. Ook kunt u volop genieten van de geneugten van de zee zoals zwemmen en lekker ontspannen op het strand.

Na zoveel activiteiten gaat eer niets boven een gastronomische proeverij zoals : oesters, vis en zeevruchten, onze aardappelen, kaas, lokale wijnen, Cognac, en Pineau. Dit zijn slechts enkele van de specialiteiten van onze lokale gastronomie. Geniet ook van de vele animaties, de sfeer van de typische havens en de dorpen van "Ré la blanche", zo genaamd vanwege de karakteristieke kleur van de witgekalkte huizen die de mooie ansichtkaart versieren.

Vakantie in combinatie met natuur en cultuur

Sinds het paleolithicum is ons eiland Ré bewoond en heeft het altijd mensen aangetrokken. In de 17e eeuw bouwde Vauban de vestingwerken op het eiland om het te beschermen tegen de Engelsen. Dit erfgoed staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is nu beschermd als Historisch Monument.

Ontdek vanuit de klokkentoren van de versterkte kerk de historische hoofdstad Saint-Martin de Ré, haar citadel en de charmante vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen.

Op 1,5 km van de camping, is La Flotte en Ré een van de oudste dorpen van het eiland eaar u rond de haven, van terras naar terras kunt wandelen, een bezoek kunt brengen aan de middeleeuwse markt, dit alles onder de welwillende blik van burgerhuizen uit een andere tijd.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Charente-Maritime

Profiteer van uw kampeervakantie in Charente-Maritime om de mooiste toeristische bezienswaardigheden van de regio te bezoeken, zoals het beroemde Fort Boyard en het eiland Aix, La Rochelle met zijn oude haven en zijn drie torens, het Arsenal de Rochefort met zijn koninklijke touwenfabriek of de badplaats Fouras-les-Bains... Zoveel redenen om te kiezen voor Charente-Maritime en om uw om voor uw verblijf op ons eiland Ré te boeken op Camping La Grainetière!

Vlakbij

  • Zomerwandeling: 1,5 km - Port de La Fleotte: 1,5 km
  • Haven van Saint-Martin: 2,5 km
  • Luchthaven van La Rochelle en treinstation SNCF op 15 km, bus shuttle in de buurt.
  • Zeilschool: 1,5 km, Paardrijden: 300 m
 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré