Camping in de buurt van La Couarde sur Mer

La Couarde sur Mer, gelegen aan de westkust van Ré, is het grensdorp tussen het zuiden en het noorden van het eiland. La Couarde, bekend om zijn lange zandstranden, zijn smalle straatjes omzoomd met stokrozen en zijn charmante haven van Goisil, is een kleine badplaats die u niet mag missen tijdens uw kampeervakantie op het eiland Ré.

De stranden van La Couarde-sur-Mer

La Couarde-sur-Mer heeft maar liefst 5 km fijn zandstrand en ligt op slechts 10 minuten afstand van camping La Grainetière. Tot de mooiste stranden om te ontdekken behoren het strand van Peu Ragot, het strand van Anneries, het strand van Prises en het strand van Folies. Op het programma: luieren, zwemmen, strandsporten (beachvolleybal...), watersporten (surfen, kitesurfen, bodyboarden, peddelen...).

Bij eb biedt het intergetijdengebied een uitgestrekt speelterrein voor de liefhebbers van de visserij te voet op het eiland Ré, die er in overvloed kokkels, kokkels, mosselen, sint-jakobsschelpen, prairies, oesters en garnalen verzamelen. Om van de visvangst te genieten en tegelijk de natuurlijke rijkdommen te beschermen, kunt u bij het toeristenbureau een regeltje krijgen met de reglementaire afmetingen van de schelpdieren.

La Couarde en de nautische activiteiten

De nautische activiteiten zijn een belangrijke troef van de rijkdom van het grondgebied van de Couarde. Gelegenheidsbeoefenaar of ervaren beoefenaar, u beschikt over alle nodige structuren om een ruime keuze aan watersporten te beoefenen.

Het Centre Nautique Couardais du Goisil (CNCG), het gemeentelijke watersportcentrum, biedt al meer dan 30 jaar het hele jaar door zeilcursussen aan.
Op het strand van Peu Ragot organiseert de zeilschool "Les Dauphins" onder leiding van Antoine Albeau de hele zomer groeps- of privélessen op het gebied van optimist, rubberboot, catamaran, windsurfen, funboard, stand up paddle, waterskiën, wake-board, sleepboei...

Op het strand van Les Prises biedt de zeilschool "Île de Ré Nautique", bereikbaar via de weg naar Ars, cursussen voor kinderen, junioren en volwassenen op het gebied van windsurfen, catamaran en optimist. Liefhebbers van stand up paddle kunnen een afspraak maken met "Sup Evasion" voor een nautische excursie in de moerassen van het eiland Ré. Aan de westkant van La Couarde, biedt de kitesurfschool "Philovent" aan om je eerste tikken te zetten op het strand van Boutillon.

Wandelen en fietsen

Het kustpad (PR8) is aangelegd langs de gehele zuidkust en biedt u de mogelijkheid om langs de 5 km lange stranden door duinen en wijngaarden te wandelen, met een adembenemend uitzicht op het Pertuis d'Antioche. Het pad is gemarkeerd met gele markeringen. Afstand: 7 km, duur: 2 uur 30. Merk op dat vanaf de Cossonnes tot aan het strand van Prises, een interpretatiepad u de fauna, flora en het landschap laat ontdekken.

Met de fiets verbindt een fietspad La Couarde met Loix, langs de Fier d'Ars, te midden van wijngaarden en zoutpannen. Vanaf La Couarde leidt een andere route naar Ars-en-Ré, door het platteland van de Rétaise, de passe du Martray en de zoutmoerassen.

Het erfgoed van La Couarde

De gemeente La Couarde heeft in de loop van haar geschiedenis haar karakter als dorp van de Retais behouden. Het centrum van de stad, dat vrij dicht en mineraal is, bestaat uit een netwerk van steegjes waarvan de witte muren de plaatselijke vegetatie bestaande uit stokrozen, laurier en andere klimmende bignons accentueren. In de bocht van de straten van Couard kan de bezoeker zonnewijzers ontdekken die de gevels en lage muren van huizen sieren.

De kerk Notre-Dame-de-l'Annonciation, gebouwd in 1865, symboliseert het hart van het dorp. In het gebouw bevinden zich twee ex-voto's: een koopvaardijschip, een vierkant schip met drie masten en zeilen op de ra's, gedateerd 1894, en een model van een tonijnboot onder zeil uit de jaren 1930.

De muziektent van La Couarde, gebouwd in 1895, is de laatste op het eiland Ré. In de zomer worden er veel concerten gegeven door plaatselijke muzikanten, verzameld in bands, banda of swingband.

Het plein en het oorlogsmonument zijn een eerbetoon aan de soldaten van de Eerste Wereldoorlog. Voor de goede orde zij vermeld dat de adelaar, een bijzonderheid van het monument, tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bewoners werd begraven om te voorkomen dat het brons zou worden omgesmolten en gebruikt voor de vervaardiging van kanonnen. Vandaag is het een ideale plaats om te wandelen en te recreëren met een speeltuin en een bowlingbaan.

De haven van Goisil, gelegen bij het nautische bassin van La Couarde, ver weg van het dorp, is ook een bezoek waard. Deze kleine, typische haven, die toegankelijk is via een kanaal, bestaat uit houten pontons met ouderwetse charme.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré