Zeilscholen en clubs op het Ile de Ré

Op het eiland Ré wordt de "passie voor zeilen" gekoesterd, een passie die tot uiting komt in een zeer actief netwerk van zeilcentra en -scholen, die elk jaar een groot aantal zeilers en nieuwe enthousiastelingen samenbrengen. Zeilen? Een waaier aan activiteiten om uw vakantie op een camping aan zee op het Ile de Ré dynamischer te maken!

Île de Ré Voile - Plage en Ré, Loix, La Couarde sur Mer

Elk seizoen ontvangt het Voile team van Île de Ré u op verschillende plaatsen op het Ile de Ré - Le Bois-Plage-en-Ré, La Couarde sur Mer, Loix - voor cursussen en trainingen voor beginners en ervaren zeilers. De apparatuur is van hoge kwaliteit, evenals de uitleg van de instructeurs. Op het programma: catamaran, windsurfen, funboard, stand up paddle, surfen en kajak.

- Adres : strand van Gros Joncs, 17580 Le Bois-Plage-en-Ré, tel. 06 60 45 13 02 / strand van Prises, 17670 La Couarde sur Mer, tel. 06 50 89 62 89 / strand van Petite Tonille, 17111 Loix, tel. 06 60 35 38 44, www.ilederevoile.com

Het watersportcentrum van La Couarde sur Mer

Het CNCG (Centre Nautique Couardais de Goisil), gelegen in La Couarde sur Mer, is gecertificeerd als "Franse Zeilschool". In een cursus of in privé-lessen kunt u geleidelijk en in alle veiligheid het plezier van het zeilen leren op een beginnersbad, in het hart van een beschermd natuurgebied en vervolgens op open zee.

- Adres : Plage des Prises, 17670 La Couarde-sur-Mer, tel. 05 46 29 82 40, www.cncg.fr

CNPA - Zeil- en zwemschool van La Flotte en Rivedoux-Plage

Sinds 1966, het Nautisch Centrum multi activiteiten (catamaran, rubberboot, windsurfen, paddle, zee licentie, zwemlessen vanaf 4 jaar ...) heet u welkom het hele jaar door op het water van La Flotte en Ré en Rivedoux-Plage. De CNPA, houder van het label "Franse Zeilschool", biedt privélessen zeilen en windsurfen, groepscursussen en verhuur van materiaal voor vrij zeilen.

- Adres : Base nautique, 6 promenade de la Côte, 17630 La Flotte, tel. 05 46 09 50 57 / 17 Nautisch Centrum, rue de la Surveillance, 17940 Rivedoux-Plage, tel. 05 46 35 62 05, www.iledere-voile.com

De zeilschool van Bois-Plage "La Cabane Verte

Een team van gekwalificeerde instructeurs biedt privé-lessen voor kinderen, junioren en volwassenen om uw eerste stappen op het water te zetten: peddelen, windsurfen, catamaran, zeekajak, surfen, supfoil, wingfoil, enz. Een professioneel en vooral zeer leerzaam team!

- AAdres: Plage de Gros Jonc, 17580 Bois-Plage-en-Ré, tel. 05 46 09 94 73, www.lacabaneverte.com

Île de Ré Nautisme - la Cible Voile - Saint-Martin-de-Ré

Opgericht in 2007 in St Martin de Ré door Florent Renard, voormalig topsporter en Frans kampioen windsurfen, is de Cible Voile een school die aangesloten is bij de Franse Zeil Federatie. Op het programma: catamaran, windsurf, optmist, zeilboot en kitesurf. Er worden verschillende formules voorgesteld: opleidingscursus (initiatie en verbetering), privé-lessen, verhuur, maar ook wandelen en vissen in zee.

- Adres: avenue de la Plage, 17410 Saint-Martin-de-Ré, tel. 06 35 90 41 81, www.iledere-nautisme.com

Envol à Voile, vaarschool in Rivedoux-Plage

Met Envol à Voile, zeil aan boord van een zeilboot, met zwier! Charles, uw gediplomeerde instructeur, biedt vaarcursussen aan naar Fort Boyard, de eilanden Aix, Oléron, Ile d'Yeu en Noirmoutier. Profiteer van uw verblijf op de camping om de grondbeginselen van het varen te leren, zeilen, manoeuvres, zeilaanpassingen, weer, veiligheid aan boord, enz. Er zijn verschillende formules beschikbaar, van cruises van een halve dag tot cruises van een week met overnachtingen aan boord.

- Adres: Plage de Sablanceau, 17940 Rivedoux-Plage, tel. 07 69 40 30 61, www.envolavoile.com

Club Nautique des Portes en Ré / FFVoile verhuurpunt

Sinds 1966 zeilt de Club Nautique des Portes-en-Ré voor jong en oud. Een team van 10 gekwalificeerde en ervaren instructeurs zal u helpen het programma te kiezen dat het beste bij uw behoeften past. De school biedt privé-lessen en cursussen in catamaran, dinghy, windsurfen en paddle-boarden, en verhuurt materiaal.

- Adres: 1 promenade de la mer, 17880 Les Portes-en-Ré, tel. 05 46 29 61 36, www.cnportes.org

CNAR - Cercle nautique d'Ars-en-Ré

Hijs de zeilen in Ars-en-Ré, een kwaliteitsadres aan de kust van Ré! De CNAR, opgericht in 1955 en gecertificeerd als "Franse Zeilschool", biedt u de mogelijkheid om te zeilen in de Fier d'Ars, een grote, bijna ingesloten baai gelegen aan de noordkant van het eiland Ré. In de zomer (juli en augustus) ligt de Point Plage in Saint Clément, ten westen van de baai van La Conche, op de beroemde plek genaamd "Diamond Head".

- Adres : 27 quai de la criée, 17590 Ars en Ré, tel. 05 46 29 23 04 www.cnar.fr

Zeilschool Les Dauphins Antoine Albeau - La Couarde-sur-Mer

Een "must" op het eiland Ré om te windsurfen onder leiding van Antoine Albeau, windsurfer van Ré met 25 wereldtitels! Voor de meer ervarenen worden cursussen voor gevorderden aangeboden. Dit is ook een gelegenheid om te zeilen in optimist en catamaran op de beste blootgestelde plekken, afhankelijk van de deining en de wind.

- Adres : Plage du Peu Ragot, 17670 La Couarde sur Mer, tel. 05 46 29 80 29, www.ecoledevoiledelacouarde.com

Stand Up Paddle School - Le Bois-Plage-en-Ré

Sinds 2010 laat "Papaï Paddle" u de sensaties van SUP ontdekken tijdens het wandelen of surfen. Als u al ervaren bent in het peddelen, nemen Maxime en Anaïs u mee om te spelen in de golven van het strand Gollandières in Le Bois Plage en Ré. Laat u met uw gezin verleiden tot een peddeltocht in de zoutmoerassen van het Ile de Ré, dicht bij de fauna, de flora en de landschappen.

- Adres: Plage des Gollandières, 17580 Bois-Plage-en-Ré, tel. 06 87 10 35 43, www.papaipaddle.com

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré