Rochefort, le Versailles de la mer

Rochefort is in Frankrijk als de zeventiende eeuw erkend als het maritiem arsenaal van de Zonnekoning. En Colbert, minister van de koning heeft daadwerkelijk van Rochefort een strategische plaats gemaakt, dankzij de ligging aan de monding van het estuarium van de Charente.

Van het eiland van Aix tot Tonnay-Charente ligt een kolossale site bestemd voor de bouw en innovatie van de mariene, genaamd het "Versailles van de zee."

De meest bekende site is die van Hermelien waar Lafayette van wal stak in 1780. De site is nu open voor bezoekers van maandag tot zondag. U kunt er het oude schip met zijn hoge masten tot 47 m bezichtigen, wat de Hermelien tot de grootst gebouwde replica van een oud schip ooit in Frankrijk maakt. Te voet, met de fiets of met de auto kunt u een bezoek brengen aan de "Sentiers Arsenal"door de verschillende gemarkeerde paden te volgen en de verschillende functies van het arsenaal te ontdekken.

Voorbij het arsenaal weerspiegelen veel sites het maritieme verleden van Rochefort, zoals de Koninklijke Touwslagerij of het Maritieme Hospitaal. Ontdek een prachtig tijdperk op slechts 45 minuten van camping La Grainetière****.