Rochefort

Op slechts 45 minuten rijden van La Grainetière **** ligt Rochefort, een oude 17e eeuwse arsenaal stad. Het is een stad van kunst en geschiedenis met een gerenommeerde spa en met uitzicht op de oceaan. Het zeer de moetie waard om tijdens uw verblijf in onze regio hier de tijd te nemen voor een bezoek of een tussenstop!

Een historische stad met uitzicht op de oceaan

Rochefort werd in de 17e eeuw gekozen als vestgingsplaats voor het Maritiem Arsenaal van de Zonnekoning. Colbert, de minister van de koning, was verantwoordelijk voor de bouw van "het mooiste en grootste arsenaal in de Ponant" aan de monding van de Charente rivier. Hier staat een kolossale scheepswerf gewijd aan marinebouw en innovatie, bijgenaamd de "Versailles de la mer".

Het bezoek van de Hermelien

Rochefort is de thuishaven van de Hermelien, de getrouwe replica van het fregat dat in 1780 de Marquis Lafayette naar Boston bracht om de Amerikaanse opstandelingen te steunen in hun strijd voor hun onafhankelijkheid tegen de Engelsen. U kunt de kades en deze prachtige 65 m lange driemaster bezoeken, van het bovendek tot de onderhoudswerkplaatsen, met inbegrip van de manoeuvreerzones voor de zeelieden, en ook de bemanningsrefter...

De Koninklijke Snaar

De Corderie Royale, een ander essentieel bezoek tijdens uw verblijf in de omgeving van Rochefort, is het allereerste gebouw dat tot stand is gekomen in het Arsenal de Colbert in 1666. Met respect voor de principes van de klassieke architectuur vertelt dit immense gebouw het verhaal van de vervaardiging van de touwen en trossen voor de grote schepen van de Koninklijke Marine.

De ontdekking van Rochefort voortzetten...

Rochefortzelf is geklasseerd als Stad van Kunst en Geschiedenis en herbergt vele culturele bezienswaardigheden en historische monumenten, waaronder het Musée Hèbre de Saint-Clément met kunstexposities en aandacht voor de geschiedenis van Rochefort. Daarnaast vinst u het Musee national de la Marine en de Marine Medical School, tevens het huis van Pierre Loti en de Pont Transbordeur, het architecturale wapenfeit van Ferdinand Arnodin dat in 1900 werd ingehuldigd en de laatste brug is in Frankrijk van dit type !

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré