Ile de Ré met de fiets

Het bezoeken van het Ile de Ré met de fiets is vooral de kunst om uw kampeervakantie op een andere manier te beleven!
Het is de beste manier om in uw eigen tempo de diversiteit van de landschappen en het erfgoed van het eiland te ontdekken, de natuur buiten de gebaande paden te observeren, de charmante dorpjes van het eiland Ré en hun geheime hoekjes te bezoeken... Met een lengte van 30 km en een oppervlakte van 89 km² met een beetje reliëf biedt het Ile de Ré 110 km aan fietspaden die toegankelijk zijn voor alle fietsers, sporters en beschouwers! Of u nu graag alleen tijdens de vakantie fietst of gepassioneerd bent door fietstoerisme, Camping La Grainetière geeft u hier een aantal ideeën voor fietstochten...

Een korte rit - Van de camping naar de Pointe du Grouin (15 km)

Uw ontdekking van het Ile de Ré per fiets begint aan de poorten van de camping in La Flotte-en-Ré, gelegen op enkele meters van het fietspad dat leidt naar Saint-Martin-de-Ré, de historische hoofdstad van het eiland! Drie kilometer verder komt u aan in de haven van Saint-Martin. Maak van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan de vestingwerken van Vauban en de citadel die als UNESCO-werelderfgoed is geklasseerd. Verlaat Saint-Martin en volg de weg naar Loix langs de oceaan. Maak op uw route een stop bij de kleine haven van Le Goisil in La Couarde-sur-Mer voordat u weer op uw tweewieler stapt en door de velden en zoutmoerassen rijdt. Tenslotte zet u enkele kilometers verderop voet op het strand van Grouin aan het einde van het schiereiland Loix!

De grote oversteekplaats - Van Rivedoux-Plage naar de vuurtoren van de walvis (50 km)

Vanaf het noordelijk strand van Rivedoux, gelegen bij de Pont de Ré, bereikt u Sainte-Marie-de-Ré, een mooi dorp dat typisch is voor de rétais. In de richting van Le Bois-Plage-en-Ré kunt u een korte zwempauze nemen op het strand van Gollandières en "een duik" nemen op een van de mooiste stranden van het eiland Ré. De route gaat verder in de richting van Anse du Matray door de moerassen om Ars-en-Ré te bereiken die van veraf herkenbaar is dankzij de zwart-witte klokkentoren van de kerk. Daarna ontdekt u wilde en mooie landschappen voordat u aan de voet van de beroemde walvisvuurtoren aan de westelijke punt van het eiland van de fiets stapt. Een gegarandeerde verandering van omgeving!

Een must - De lus van de Vuurtoren van de Walvissen in Ars-en-Ré (14km)

Vanuit Saint-Clément en na een bezoek aan de vuurtoren van Les Baleines en het museum, gaat u weer op de fiets en trapt u naar het strand van La Conche, het grootste strand van het Ile de Ré. Verkwikt door de geur van de pijnbomen en cipressen van het Lizay-bos, vervolgt u de rit naar het mooie dorp Portes-en-Ré. U zult genieten van een verblijf in de kleine bloemrijke steegjes om uw batterijen op te laden en proviand op te slaan op de markt die elke dag in de zomer wordt gehouden. Na deze korte tussenstop bent u klaar om het vogelreservaat van Lilleau des Niges in het hart van de kwelders te verkennen door een omweg te maken naar het Maison du Fier, een museum gewijd aan het natuurlijke erfgoed van het Ile de Ré. Op het kruispunt van sporen kunt u de haven van Ars-en-Ré bereiken en deze mooie kleine lus afmaken!

Enkele adviezen voor cyclotouristen

- Als u geen plaats heeft in de auto om uw fiets mee te nemen, biedt Camping La Grainetière u een fietsverhuurdienst direct ter plaatse aan!

- De fietspaden zijn gescheiden van de wegen die gereserveerd zijn voor auto's. Blijf voor uw veiligheid op de fietspaden, paden en zandwegen die met borden zijn aangegeven. Aarzel niet om bij de VVV-kantoren van het Ile de Ré aan te kloppen om een gedetailleerde kaart van de fietspaden en aanbevolen routes voor zowel gezinnen als ervaren fietsers te bemachtigen.

- Als u door pech onderweg een lekke band heeft of u voelt zich een beetje moe, dan zult u in de zomer graag gebruik maken van de shuttles van Vélo-Mouettes op het Ile de Ré. Bussen brengen u terug naar uw vertrekpunt en laten u toe om te vertrekken met de fiets en terug te keren met de bus (en omgekeerd)!

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré