Les Portes-en-Ré

Wanneer u het noordoostelijke puntje van het Ile de Ré bereikt, gaat u op pad om de Portes-en-Ré te ontdekken, een charmant dorp dat een must is voor uw kampeervakantie! Een beetje chique en hoewel het een van de meest chique plekken op het eiland is, heeft de Portes-en-Ré al zijn authenticiteit en vriendelijkheid behouden. Met zijn kleine plein dat zeer levendig is in de zomer, zijn prachtige zandstranden, zijn bos en moerassen voor zover het oog kan zien, is het een van de meest toeristische bestemmingen. Maak je klaar, de camping brengt je naar het einde van het Ile de Ré!

Een klein uitstapje in het hart van het dorp Portes-en-Ré

Tijdens uw tussenstop in Portes-en-Ré, bijgenaamd "het einde van het eiland", zult u genieten van een wandeling over het kleine dorpsplein met zijn winkels en café-restaurants, zijn zomermarkt en zijn levendige sfeer. Het is de ontmoetingsplaats voor vakantiegangers en fietsers die in de zomer naar het centrum van de stad komen! Vanaf de Place de la Liberté kunt u een wandeling maken door de charmante steegjes van dit voormalige saunadorp met zijn witte muren en bloemrijke huisjes versierd met groene luiken. U bevindt zich ongetwijfeld in het hart van een authentiek dorp in Retais! Als je van goede dingen houdt, ga dan naar de Portes-en-Ré markt. Het is de perfecte gelegenheid om van uw kampeervakantie op het Ile de Ré lokale specialiteiten en ambachtelijke producten mee te nemen, zoals de oesters van Trousse Chemise, de beroemde vroege aardappelen met een boter- en hazelnootsmaak of de Fleur de sel die door de sauniers subtiel worden afgeschuimd. Maak tijdens uw escapade een korte stop rond de kerk van St Eutrope waarvan de oorsprong teruggaat tot de 12e eeuw. Het biedt onderdak aan een ex-voto (een vierkant driemaandelijks droogcanvas), maar ook aan een atypisch schilderij van Byzantijnse inspiratie die de Maagdelijke en Koptische zeelieden voorstelt.

De stranden van Portes-en-Ré, de mooiste van het Ile de Ré!

Het dorp is omgeven door een twaalftal stranden, beschut door de duinen, die elk even mooi zijn als de volgende. Als u met uw kinderen kampeert, is het Plage du Gros Jonc ideaal met zijn recreatieclub voor kinderen vanaf 3 jaar. Het Petit Bec strand, het Lodge strand of de Trois Cailloux zijn ook erg populair bij kampeerders die op zoek zijn naar plezier en ontspanning aan zee! Als u het staatsbos volgt, komt u aan bij het strand van Trousse-Chemise, een groot zandgebied dat wordt begrensd door zeedennen en dat direct uitkijkt op de bank van Bûcheron, de perfecte plek voor een picknick!
Als je een surfliefhebber bent, ga dan naar Lizay, een van de beste surfplekken op het Ile de Ré, samen met Diamond Head en Petit Bec. Specialisten zullen u vertellen dat er een snelle, zelfs gevaarlijke golf is aan de linkerkant en een beetje zacht aan de rechterkant. De surfschool "Ré Surf" organiseert ook inwijdings- of verbeteringscursussen op deze zeer populaire spot voor surfliefhebbers.

Natuurreservaat Lilleau des Niges

Het natuurreservaat van Lilleau des Niges, een ware oase van rust waar de natuur koningin is, strekt zich uit in het hart van de kwelders. Het is een paradijs voor trekvogels die er elk jaar met honderdduizenden stoppen. Het reservaat kan alleen te voet of op de fiets worden ontdekt, auto's zijn verboden. Een fietspad en voetpaden met observatiepunten maken het mogelijk de hele site te doorkruisen en naar believen te stoppen om de wilde en ongerepte fauna en flora te observeren. Aarzel niet om tijdens uw wandeling een bezoek te brengen aan het Maison du Fier, dat gewijd is aan het natuurlijke erfgoed van het Ile de Ré!

Favorieten van de camping

De kapel van de Redoubt (17e eeuw) die door Vauban is opgericht om het dorp en de ingang van de trotse van Ars. Dit voormalige kruitmagazijn, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd vernietigd, werd in 1986 op identieke wijze herbouwd.

De Grand Marchais-sluis, de enige vissluis in de Portes-en-Ré, wordt nog steeds onderhouden en is in orde.

Het bos van Trousse Chemise, het beroemdste bos op het Ile de Ré, gezongen door Aznavour! Gelegen aan de rand van een vogelreservaat, herbergt deze wilde plek een opmerkelijke biodiversiteit (met name orchideeën en uilen).

Het Maison de la Dune, een kleine museumruimte, vertelt u alle geheimen van het duinmilieu, het ecosysteem en de biodiversiteit met een uitzonderlijk uitzicht op de Conche en de Vuurtoren van de Walvis!

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré