La Rochelle

Voordat u via de brug naar het eiland Ré rijdt kunt u een tussenstop maken in La Rochelle. Maak van de gelegenheid gebruik om deze duizendjarige stad (gelegen op slechts een half uur van camping**** LA GRAINETIERE) te bezoeken.

1000 jaar geleden was La Rochelle nog maar een vissersdorpje, tot dat de wijn- en zouthandel in de 13e eeuw de stad tot een van de meest invloedrijke Franse havens aan de Atlantische kust maakten. Rijk aan maritiem verleden, is La Rochelle uitgegroeid tot een stad waar het aangenaam wandelen is en waar van het zoete leven kunt genieten.

De oude haven

Elke straathoek biedt nieuwe ontdekkingen, maar het aan de Oude Haven dat we de pols van de "Witte Stad" echt kunnen voelen. U kunt ontspannen op een van de vele terrassen en luchen met uitzicht op de oceaan voordat we vertrekken naar de middeleeuwse torens waar we de symbolen van de stad en de getuigen van de prestigieuze maritieme geschiedenis van de stad gaan bezoeken. Vervolgens gaan we naar het Aquarium met zijn 12.000 zeedieren, één van de grootste zeeaquaria van Europa. Vervolgens kunt u een omweg maken via het Scheepvaartmuseum waar de collectie schepen, aangemeerd in het oude trawlerbekken, u zal verrassen.

De historische wijken van La Rochelle

Rondom de oude haven dragen de boogstraten bij aan de charme van de stad. U zult verrast zijn door de precht van de middeleeuwse vakwerkhuizen en de privé-woningen die de reders in de 18e eeuw bouwden. Andere juwelen van het erfgoed van La Rochelle: de poort van het Grosse Horloge die de haven van de stad scheidt, het stadhuis (half gotisch half renaissance) of het Henri II huis, een uitzonderlijke en uniek werk uit de Franse geschiedenis. Tot slot, van om een groene pauze in het hart van de stad te genieten, gaat u naar Parc Charruyer. Gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, beslaat dit charmante park in Engelse stijl bijna 40 ha met zijn kleine dierentuin, krinkelende schaduwrijke paden, grote gazons en kleine beekjes...Houd de tijd goed in de gaten, want hetg is weer snel tijd om La Rochelle te verlaten en terug te gaan naar het Ile de Ré en uw camping La Grainetière !

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré