De havens van het eiland Ré

Maak een wandeling rond de vissers- en zeilhavens van het Ile de Ré, waar u uw boot kunt aanmeren of op het terras voor anker kunt gaan om de boten te zien komen en gaan. Zo vindt u de echte smaak van de open zee tijdens uw kampeervakantie op het Ile de Ré!

De haven van Rivedoux-Plage

Rivedoux ligt tegenover La Rochelle en is de eerste haven die u tegenkomt als u op het Ile de Ré aankomt. Het is ook de oudste van de vier huidige havens, opgericht in 1563. De kleine haven van Rivedoux, waar nog enkele vissersboten liggen (de andere liggen in de haven van Chef de Baie in La Rochelle), is erg populair vanwege de promenade, het adembenemende uitzicht op de brug van het eiland Ré en de Pertuis Breton. Aan de jachtzijde zijn een paar ligplaatsen gereserveerd voor boten met een tussenstop.

De haven van La Flotte

De haven van La Flotte ligt in het hart van het dorp La Flotte, op een steenworp afstand van de middeleeuwse markt, de winkels en de gezellige terrasjes. Op de kades herinneren enkele als historisch monument geklasseerde oude tuigages aan de grote tijden van de zouthandel, de wijnbouw en de diepzeevisserij. En op mooie dagen komt de haven tot leven met concerten, klank- en lichtshows, historische reënactments, vuurwerk... De haven van La Flotte is een referentiehaven voor zeilers en beschikt over 200 ligplaatsen op pontons en 150 ligplaatsen in georganiseerde ankerplaatsen.

De haven van Saint-Martin-de-Ré

Saint-Martin-de-Ré, de historische hoofdstad van het eiland, is beroemd om zijn vestingmuren, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, zijn citadel en... zijn haven, een van de grootste van het eiland Ré. De haven van Saint-Martin, met zijn vele restaurants, cafés en winkels, is de thuishaven van vissersboten en pleziervaartuigen die profiteren van de nabijheid van de winkels van het dorp en van de vele evenementen die het hele jaar door door de Saint-Martin Yacht Club worden aangeboden. Niet te missen: het Fête de la Mer, dat elke zomer op 15 augustus wordt gevierd. De haven van Saint-Martin-de-Ré, waarvan het bassin wordt geregeld door een sluis, beschikt over 220 ligplaatsen aan pontons en 50 aanleghavens. Let op: de haven is gereserveerd voor boten van minder dan 20 m.

De haven van Loix

Het vredige haventje van Loix, gebouwd in 1850 op de plaats van de beroemde getijdemolen, beleefde zijn glorietijd aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, toen de zouthandel floreerde. In het midden van de 20e eeuw lagen er nog een paar kleine trawlers. Tegenwoordig zijn het de zeilers die er hun thuishaven van hebben gemaakt. Elke zomer worden in de haven van Loix de Tofinou-regatta en het havenfestival (augustus) gehouden. De haven heeft 50 ligplaatsen aan weerszijden van het kanaal, die verbonden zijn met twee moederkanalen.

De haven van Ars-en-Ré

De haven van Ars-en-Ré, gelegen in het noorden van het eiland Ré, onder aan de trots van Ars, is de belangrijkste van het eiland. Het is toegankelijk via een kanaal dat de kwelders doorkruist. In werkelijkheid zijn er twee havens in Ars, één aan het eind van het kanaal en de andere bij de ingang. Tot het begin van de 20e eeuw leefde de haven van Ars comfortabel van de wijn- en zouthandel, alvorens zich te richten op de jacht en het nautisch toerisme. In die tijd was het de enige haven op het eiland Ré die schepen met een grote tonnage kon ontvangen. Vandaag hebben de schippers de plaats ingenomen van de handelaars en de reders, met een capaciteit van 550 drijvende ringen. Bezienswaardigheden: het festival van de haven en de sardines dat traditioneel in het begin van de zomer wordt gehouden.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré