Fort Boyard

Profiteer van uw campingvakantie in Charente-Maritime om Fort Boyard te ontdekken! Vanaf Saint-Martin-de-Ré - 4 km van de camping - biedt Croisières Inter-Iles zeecruises en een becommentarieerde rondleiding door Fort Boyard aan.

Een eeuwig stenen schip wordt legendarisch

Fort Boyard dankt veel van zijn bekendheid aan het beroemde tv-programma dat on 1990 voor het eerst werd uitgezonden. Maar de geschiedenis begint onder de heerschappij van Napoleon.

Bonaparte, 1e consul, besluit een fort aan zee te bouwen om de haven van het eiland Aix te beschermen tegen de aanvallen van de Engelse marine. Het fort is 80 meter lang en 40 meter breed. De werken begonnen in 1803, maar werden pas in 1857 voltooid! Ondertussen hebben de ontwikkelingen op het gebied van artillerie, met inbegrip van de betere geweren die dan beschikbaar zijn, het defensieve karakter van het fort achterhaald. Het fort, bijgenaamd "fort der nuttelozen" werd de prooi van plunderaars. In 1870 werd het een staatsgevangenis totdat het leger het fort definitief verliet in 1913. In 1950 werd het fort aangemerkt als Historisch Monument. Veertig jaar later wordt er nieuw leven in het fort geblazen via een tv-show. Dankzij deze show krijgt het een cult-status en blijft het, tot op de dag van vandaag, een plaats waar nieuwe generaties kunnen dagdromen!

Cruises naar Fort Boyard

Bezoek tijdens uw verblijf op ons eiland de haven van Saint-Martin-de-Ré. Daar wacht de boot van Inter-island Cruises op u. Dit is het startpunt voor een prachtige begeleide zeereis rond Fort Boyard en de Pertuiseilanden. Een perfecte gelegenheid om zo dicht mogelijk bij het mythische schip te komen. Met een beetje geluk kunt u misschien pater Fouras zien in zijn uitkijktoren!

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een cruise naar Fort Boyard met een tussenlanding op het eiland Aix [/camping-ile-aix.html ].

INFO

  • duur: 2h30-3h00
  • Vertrek: van april tot september (weekeinden in oktober, schoolvakanties in februari en weekeinden in maart: afhankelijk van de weersomstandigheden).

Lees meer over de boottocht rond Fort Boyard met de Inter-island Cruises

Droomt u van een bezoek aan het binnenland van Fort Boyard?

Ook al is Fort Boyard het bekendste fort in de regio, het is ook het enige dat u niet in zult kunnen bezoeken tijdens uw verblijf op een camping in Charente-Maritime... Maar Infiniment Charentes organiseert elk jaar in juni een wedstrijd waarmee u een bezoek aan het Fort Boyard ezlf kunt winnen!

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré