La Flotte-en-Ré

Als u een van de gelukkigen bent die hun vakantie op Camping La Grainetière in La Flotte-en-Ré hebben geboekt, heeft u alle vrijheid om dit charmante dorp op het Ile de Ré te ontdekken, waar u een aangename zonnige vakantie kunt doorbrengen! Pittoreske steegjes, een kleine haven met een zachte dorpssfeer, een even atypische als levendige middeleeuwse markt, historische monumenten die tot de oudste op het Ile de Ré behoren...
Welkom bij La Flotte-en-Ré !

Kleine rondleiding door het dorp La Flotte

La Flotte-en-Ré, een voormalig vissersdorp dat nu een charmant "Dorp van stenen en water" is geworden, heeft alles om te behagen! De kampeerders zullen genieten van het ontdekken of herontdekken van de kleine bloemrijke steegjes met hun typische witte huisjes, het slenteren door de voetgangersstraten van het centrum, of het zitten op de zonnige terrassen van de bars en restaurants van de jachthaven van waaruit u de boten kunt zien komen en gaan. Op zomeravonden is het festival hier in volle gang en komt het dorp tot leven op het ritme van vuurwerk, voorstellingen, concerten en dansen.

De middeleeuwse markt van La Flotte-en-Ré is een must.

Een niet te missen rendez-vous voor zowel drijvers als zeelui, de op de Middeleeuwen geïnspireerde markt is een echte uitnodiging om te flaneren. Het is veel meer dan een markt, het is een attractie op zich en een plek op zich die een must is om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie op La Flotte-en-Ré! In een atypische omgeving uit een andere tijd, zult u genieten van een wandeling door de geplaveide binnenplaats, het passeren van de arcades en het maken van uw weg door de overdekte markt in het midden van een bloemlezing van geuren en smaken. Voor de goede orde: de markt gaat, ondanks de schijn, niet terug tot de Middeleeuwen. Het werd gebouwd in de 19e eeuw. Toch werkt de magie. Toeristen zijn blij en kijken twee keer, dus perfect is de illusie!

Ga op weg om het Fort de La Prée aan te vallen, het oudste militaire fort op het Ile de Ré!

Het Fort de La Prée, gebouwd in 1625 met stenen afkomstig van de Abdij van Châteliers, werd in 1685 herontworpen door Vauban, die opdracht gaf tot de bouw van nieuwe, meer geschikte gebouwen, is de oudste vesting op het Ile de Ré. Er is een permanente tentoonstelling gewijd aan de musketiers van de koning en veel animaties in de zomer (kinderen kunnen zich zelfs verkleden als bewaker van de koning!). Op het programma: bezoek aan de wapenkamers, het kruitmagazijn, de kapel met, als extraatje, mooie uitzichtpunten van de vestingwerken...

Favorieten van de camping

Profiteer van het prachtige strand van Arnérault om te zwemmen en te ontspannen onder de blauwe hemel van La Flotte.

Ontdek de ruïnes van de Abdij van Châteliers, een voormalige cisterciënzerabdij uit de 13e eeuw.

Bezoek de kerk van Sainte Catherine (15e eeuw) geklasseerd als Historisch Monument en de klok die kardinaal de Richelieu in 1632 aan de parochianen aanbood.

Zeilschool van La Flotte.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré