L'Île de Ré, Ré la blanche

Het op drie na grootste eiland van Frankrijk, Île de Ré, kreeg de bijnaam "Ré la blanche" vanwege de kenmerkende kleur van haar huizen. Île de Ré was oorspronkelijk de woonplaats van het menselijk leven uit het Paleolithicum, en wekt al lang afgunst. In de zeventiende eeuw bouwde Vauban de vestingwerken van het eiland om haar defensie tegen de Engelsen te waarborgen. Deze erfenis wordt nu beschermd onder titel van Historische Monumenten en is ingeschreven als Werelderfgoed van de UNESCO.

Camping La Grainetière**** is de perfecte plek om te genieten van een natuurvakantie in het hart van Île de Ré en om een tocht te voet, per fiets of per kar te maken op de vele paden.

Op 1,5 km van de camping ligt la Flotte, een van de oudste dorpen van het eiland. Wandel langs de haven of een van de vele terrassen, doe uw boodschappen op de middeleeuwse markt en loop onder het toeziend oog van de herenhuizen uit een vervlogen tijd. En wanneer de zon ondergaat kunt u nog verder winkelen op de avondmarkt in de haven, elke avond in juli en augustus.

Vanop de toren van de versterkte kerk kunt u de historische hoofdstad van St. Martin en Ré, haar citadel, een belangrijk bouwwerk van architect Vauban en de charmante vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen ontdekken. Île de Ré wordt vandaag nog steeds getekend door eeuwen geschiedenis. Maar de archipel is vooral een klein drijvend paradijs dat een onmisbare plaats is geworden voor watersporten. Regatta's, zeilen, kajakken, surfen, kitesurfen en stand up paddle wachten u op in Île de Ré: kom kennis maken met de watersporten voor een vakantie in Charente vol sensatie!

Na zoveel activiteiten gaat er niets boven een gastronomische proeverij: proef de heerlijke oesters met een lokale wijn en aarzel niet om van uw fiets te stappen!