De dorpen van het Ile de Ré

Neem tijdens uw kampeervakantie op het Ile de Ré de tijd om de 10 authentieke charmante dorpjes van "Ré la Blanche" te ontdekken. Op het eerste gezicht zou men geneigd zijn om te zeggen dat alle dorpen van het eiland Ré op elkaar lijken met hun kleine bloemrijke steegjes met traditionele witte huizen met groene luiken. Maar als je beter kijkt en langer blijft hangen, zul je al snel merken dat elk dorp een andere sfeer en een eigen persoonlijkheid heeft. De Camping**** Grainetière neemt u mee op ontdekkingstocht naar de 10 dorpen van het Ile de Ré!

Welk dorp moet je bezoeken op het Ile de Ré?

Als u zich afvraagt welke dorpen u tijdens uw kampeervakantie op het Ile de Ré moet bezoeken, dan is het antwoord: EVERYBODY! Elk dorp op het eiland is een unieke tussenstop en biedt zijn deel van de ontdekkingen aan. Het is de steeds hernieuwde belofte om elke keer weer iets nieuws te ontdekken. U zult het onweerstaanbare verlangen hebben om wortel te schieten in het hart van deze pittoreske dorpjes die tot de mooiste van Frankrijk behoren!

Rivedoux-Plage

Rivedoux-Plage is het eerste dorp dat u ontdekt wanneer u aankomt op het eiland Ré. Deze voormalige kleine vissershaven is vandaag de dag een rustig en familiaal dorp waar het goed toeven is. Hier staan de watersporten (kitesurfen en windsurfen) in de schijnwerpers op het twee kilometer lange, helderwitte strand. Op weg naar het noorden ontdekt u de oesterparken in het Bretonse Kanaal. Aan de zuidkust staat de vuurtoren van Chauveau, waaromheen de vissers zich te voet verzamelen.

Sainte-Marie-de-Ré

Sainte-Marie is een traditioneel dorp, een van de oudste op het Ile de Ré, genesteld tussen de wijngaarden en de oceaan. In de zomer is het festival in volle gang en gaat het vermaak door, waardoor Sainte-Marie-de-Ré een zeer levendig dorp is. Zoals overal op het eiland bent u in de ban van de oude muren van de bloemrijke steegjes, de witte huizen en de kleine kleurrijke tuinen aan de kant van de Place d'Antioche of de wijk La Noue.

La Flotte-en-Ré

Het is in La Flotte en Ré dat Camping La Grainetière, de verhuur van caravans en stacaravans en de plaatsen voor tenten, caravans en campers zich bevinden. Dit "Dorp van stenen en water", dat het label "Plus Beaux Villages de France" heeft gekregen, is een charmant dorp dat zijn authenticiteit heeft behouden met zijn 18e eeuwse huizen, zijn middeleeuwse markt, de atypische klokkentoren van zijn kerk, zijn kleine haven met levendige terrassen en zijn kades waar oud tuig is aangemeerd...

Saint-Martin-de-Ré

Beschermd door de wallen is Saint-Martin-de-Ré een zeer levendig dorp met zijn haven, talrijke winkels, bars en restaurants. De historische hoofdstad van het eiland, Saint-Martin, herbergt een ongelooflijk gebouwd erfgoed: de citadel van Vauban, het museum Ernest Cognacq, het Hôtel de Clerjotte, het vakwerkhuis van de Vinaterie, en niet te vergeten de versterkte kerk en de klokkentoren van het Observatorium met een uniek uitzicht op het Ile de Ré.

Le Bois-Plage-en-Ré

Bois-Plage ligt in het centrum van het eiland en staat bekend om de kwaliteit van zijn stranden die door de duinen worden beschermd. Het is ook een charmant levendig dorp met zijn vele winkels en zijn dagelijkse markt in de zomer, de grootste markt op het Ile de Ré. Terwijl u door de typische dorpse steegjes wandelt, ziet u de prachtige herenhuizen, de gerenoveerde wijnkelders en de gevels van de wijnbouwerswoningen die getuigen van het landbouw- en wijnbouwverleden van het dorp.

La Couarde-sur-Mer

La Couarde ligt in het hart van het eiland en is een perfect vertrekpunt om het hele eiland Ré te voet of op de fiets te verkennen. Tijdens een bezoek aan het dorp, dat de eerste badplaats was in het begin van de 20e eeuw, zult u met plezier verdwalen in het doolhof van bloemrijke steegjes en rondhangen rond de muziektent waar in de zomer veel concerten worden gehouden. Als u van surfen houdt, zal het strand van La Pergola uw favoriete plek zijn tijdens uw verblijf op de camping op het Ile de Ré!

Loix-en-Ré

Het kleinste dorp van Ré, Loix, is met de rest van het eiland verbonden door twee fietspaden. Deze bijzonderheid heeft het mogelijk gemaakt om de charme te behouden van een authentiek dorp dat is geclassificeerd als een toeristenoord en het label Cittaslow heeft gekregen. De markt van Loix-en-Ré is een van de must-sees van uw vakantie. U kunt dan de beste culinaire specialiteiten van het Ré proeven! Na een bezoek aan de Sainte-Catherine kerk met zijn vierkante klokkentoren maakt u een omweg naar het Ecomusée du Marais Salant, een essentiële tussenstop om de geschiedenis van Loix en de zoutmoerassen te ontdekken.

Ars-en-Ré

Ars-en-Ré, beroemd om zijn zwart-witte klokkentoren die tot 40 meter hoog reikt, is de eerste jachthaven van het eiland en een charmant dorp met een rijke geschiedenis in het hart van de kwelders. Na een wandeling in het historische centrum en een korte pauze op het terras gaat u verder in de richting van de Fier d'Ars, een waar paradijsje voor duizenden trekvogels.

Saint-Clément-des-Baleines

Gelegen aan de westkust van het eiland aan de rand van het bos, is Saint-Clément-des-Baleines een klein dorp ver van de menigte die al lang leeft van de activiteit van zout en wijnstokken. U kunt de grote vuurtoren van Les Baleines en het bijbehorende museum bezoeken voordat u langs de Côte Sauvage wandelt of fietst en stopt bij het strand van La Conche, het grootste strand van het Ile de Ré.

Les Portes-en-Ré

Helemaal aan het einde van het eiland, op de noordelijke punt, is Les Portes en Ré het meest afgelegen dorp van het continent. In de zomer wordt de Place de la Liberté een favoriete plek voor de kampeerders om hun markt te doen na een korte wandeling door de kleine straatjes van het dorp die versierd zijn met stokrozen. Er zijn de mooiste stranden van het Ile de Ré zoals Le Petit Bec, Le Lizay en Trousse Chemise.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré