L'ile de Ré, Ré de witte

De **** Camping La Grainetière biedt u een kleine rondleiding door het Ile de Ré, een echt juweel van Charente-Maritime voor de kust van La Rochelle. Het Ile de Ré is de ideale bestemming om een mooie kampeervakantie door te brengen met familie of vrienden, alleen of verliefd. In een idyllische omgeving ontdekken de kampeerders een grote verscheidenheid aan landschappen en een keuze aan vrijetijdsactiviteiten die gevarieerd genoeg zijn om aan elke wens van een kampeervakantie te voldoen!

Allemaal goede redenen om te kamperen op het Ile de Ré!

Het Ile de Ré spreekt sinds lange tijd alle kampeerliefhebbers en vakantiegangers aan die op zoek zijn naar authenticiteit, een bewaard gebleven levenskunst en zonneschijn die vergelijkbaar is met die van de regio's in het zuiden van Frankrijk. Het is onmogelijk om de charme te weerstaan van de pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, de charme van de witte huizen die elkaar volgen langs de met stokrozen versierde steegjes en de geplaveide straatjes vol geschiedenis. Kamperen op het Ile de Ré is het plezier om 's ochtends aan de haven te ontbijten, 's middags door de kleurrijke en geurige markten te slenteren voordat u het strand bereikt en de zon over de oceaan ziet ondergaan. Het is een reis naar het hart van de geschiedenis, van de Gallo-Romeinse periode tot de Middeleeuwen, van Vauban tot de Tweede Wereldoorlog, via de vele archeologische vindplaatsen, historische monumenten en musea die over het hele eiland verspreid zijn. Kortom, kamperen op het Ile de Ré betekent een levensgrote vakantie doorbrengen, op avontuur gaan en unieke ervaringen beleven!

Een campingbestemming die gewaardeerd wordt om de schoonheid van zijn landschappen

Te voet, te paard of op de fiets langs een honderdtal kilometer aan fiets- en wandelpaden ontdekt u het natuurlijke erfgoed van het Ile de Ré en zijn contrasterende landschappen tussen land en zee, fijne zandstranden, zoutmoerassen en bossen. Tijdens uw wandelingen in de richting van Loix en de Fier d'Ars leert u de ezels in hun broek kennen, een embleem van het Ile de Ré en een oude traditie van de zoutmoerassen die zeer aanwezig zijn op het noordelijke deel van het eiland. U kunt het natuurreservaat van Lilleau des Niges verkennen en de duizenden trekvogels observeren die het Ile de Ré als hun thuis hebben gekozen. In de richting van Bois-Plage wandelt u graag langs de wijngaarden en de fijne zandstranden tot aan het dorp La Couarde. Als u naar Rivedoux in het noorden loopt, kunt u de oesterbanken zien die bij elk laagwater worden onthuld. Aan de westkant van het eiland, tussen Saint-Clément-des-Baleines en Les Portes-en-Ré, biedt de wilde en zeer rotsachtige kust een bevoorrechte natuurlijke omgeving om uw batterijen op te laden met de vissluizen als achtergrond.

De geneugten van een strandvakantie aan de Atlantische kust

Of u nu een watersportliefhebber bent, een sensatiezoeker of een luie lui, het Ile de Ré is een paradijselijk hoekje om volop te genieten van uw kampeervakantie aan zee. De talrijke fijne zandstranden en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving maken het Ile de Ré tot een ideale bestemming aan de Atlantische kust. Van noord naar zuid en van oost naar west biedt de kustlijn van Ré alle denkbare geneugten aan zee: zwemmen, strandspelletjes, zeilen, surfen, kitesurfen, windsurfen, kajakken, stand-up paddle, vissen te voet of op zee... Zoveel voorwendselen om in het water te springen en de mooiste kampeervakanties op het Ile de Ré door te brengen.

Een historisch eiland met een uitzonderlijk erfgoed!

Als u een kunst- en geschiedenisliefhebber bent, zult u graag langer in Saint-Martin-de-Ré blijven om de citadel van Vauban en de stadswallen die als UNESCO-werelderfgoed zijn geklasseerd, het vakwerkhuis van La Vinatière (16e eeuw) en het Hôtel de Clerjotte in renaissance-stijl te ontdekken. Het Fort de la Prée en de Abdij van de Châteliers de la Flotte-en-Ré, de Redoubt van Rivedoux-Plage, de beroemde klokkentoren van Ars-en-Ré of de Walvisvuurtoren in Saint-Clément maken ook deel uit van de culturele en historische bezoeken die u niet mag missen tijdens uw campingvakantie op het Ile de Ré. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Ile de Ré het eerste Franse eiland is dat het label Pays d'art et d'histoire heeft gekregen!

Wijntoerisme, een originele manier om op het Ile de Ré te verblijven!

In de Middeleeuwen leefden sommige dorpen op het Ile de Ré grotendeels van de teelt van wijnstokken. Als de oorsprong van de wijngaard van Ré teruggaat tot de Romeinse tijd, dan is het in de 12e eeuw dat deze activiteit op gang komt dankzij de cisterciënzer monniken van de Abbaye des Châteliers. Vandaag de dag is het Ile de Ré de thuisbasis van bijna 650 hectare aan wijnstokken die witte, rosé en rode wijnen produceren, evenals uitstekende mousserende wijnen. Op weg naar de Coopérative des Vignerons de l'Île tussen Sainte-Marie-de-Ré en Bois-plage kunt u in de zomer de kelders bezoeken en alles te weten komen over de geheimen van de productie!

De markten van het Ile de Ré, een uitstapje vol met smaken!

Voor alle kampeerders zijn de markten op Île de Ré een must. De Bois-Plage markt staat bekend als de grootste markt op Ré. Die in Ars-en-Ré is het meest populair en die in La Couarde het meest gezinsvriendelijk. Als u van de bijzondere sfeer houdt, zal de markt van Loix u verleiden met zijn intimistische kant, terwijl die van La Flotte, met zijn middeleeuwse stijl, een attractie op zich is! Op elke markt kunt u de lokale producten ontdekken door een wandeling te maken langs de kraampjes of door te praten met de handelaars en de lokale producenten.

Wacht dus niet langer en reserveer snel uw kampeervakantie op het Ile de Ré! In een bosrijke omgeving, een familiale en gezellige sfeer, biedt de 4-sterren camping La Grainetière staanplaatsen voor tenten, caravans en campers, en de verhuur van stacaravans en caravans voor uw vakantie op het Ile de Ré!

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré