Ars-en-Ré

In het hart van een natuurlijke, wilde en beschermde omgeving in het westen van het Ile de Ré, is Ars-en-Ré een van de mooiste dorpen van Frankrijk en is een van de must-see ontdekkingen van uw kampeervakantie! Herkenbaar aan de zwart-wit geschilderde klokkentoren van de kerk, verleidt Ars-en-Ré onvermoeibaar alle liefhebbers van het Ile de Ré!

Le "port village" d'Ars-en-Ré, le charme rétais à l'état brut !

Ontdek een levendig dorp met zijn cafés, restaurants en zonnige terrassen met uitzicht op de haven, de witte steegjes die gekleurd zijn door stokrozen en die bloeien zodra het mooie weer arriveert, de lage huizen die een typisch Retais architectonisch ensemble vormen... Ars-en-Ré weet u te betoveren tijdens een charmante tussenstop! Tijdens uw bezoek zult u genieten van een wandeling door de dorpsstraten met kleine winkeltjes vol met lokale producten zoals ezelinnenmelkzeep, Ars sardientjes, karamels met fleur de sel, zoutazijn, "Les Confitures du Clocher" of de beroemde cognac en heerlijke pineau uit het Ile de Ré... In de zomer zullen de kleine kampeerders met veel plezier de draaimolen met liedjes en de poëtische shows van het bedrijf Donin ontdekken die de markt animeren.

De beroemde klokkentoren van Ars-en-Ré en het Maison du Sénéchal: unieke gebouwen op het Ile de Ré!

Aan de kant van het erfgoed moet u absoluut een bezoek brengen aan de kerk van Ars-en-Ré, een van de oudste op het Ile de Ré (15e eeuw). Het is herkenbaar aan de zwart-witte klokkentoren. In het verleden werden de meeste klokkentorens van Ré op deze manier geschilderd om beter zichtbaar te zijn en om boten te helpen navigeren in de pertuis van de Charente. Vanaf de klokkentoren heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op de Fier d'Ars en de zoutmoerassen, de Phare des Baleines en de Moulins de la Boire. Net zo uniek op het eiland is het Maison du Sénéchal een bezoek waard. Het is een voormalig herenhuis uit de 16e eeuw dat de residentie was van de gouverneur van het Ile de Ré. In renaissancestijl is het gebouw gedecoreerd met beeldhouwwerken en geflankeerd door twee prachtige hoektorentjes. Als u tijd heeft, maak dan een stop bij het oude Petit Train station (1898) in de haven van Ars-en-Ré. Het herinnert ons aan de tijd dat de "Tortillard" het hele Ile de Ré bediende voor de komst van de bussen in de jaren dertig.

Een dagje vissen te voet en watersporten in Ars-en-Ré

De Cercle Nautique d'Ars-en-Ré ligt op 200 meter van het dorpscentrum, aan de rand van de Fier d'Ars, en biedt u de mogelijkheid om te oefenen met optimisme, catamaran, windsurfen, stand-up paddle of kitesurfen. Als u zich wilt verfrissen en zwemmen, ga dan naar het kleine strand van La Grange ten zuiden van Ars-en-Ré, vlakbij de Pointe de Grignon (alleen bij vloed). Bij de ingang van het dorp zal het strand van Martray de amateurs van de visserij te voet verrukken. Als u op zoek bent naar zeer grote zandvlaktes, vindt u de stranden van La Couarde en Saint-Clément-des-Baleines iets verderop.

Favorieten van de camping

De Martray redoute, een van de schakels in het defensieve systeem van Vauban (1627), die het mogelijk maakte de landengte die het Ile d'Ars met het Ile de Ré verbindt (privé-eigendom en dus niet toegankelijk voor het publiek) te controleren.

De drie torens van de oude traditionele windmolens op de route de la Boire.

De voormalige zoutraffinaderij, waarvan een deel als Historisch Monument is geklasseerd.

De Fier d'Ars en de zoutfabriek waar vandaag de dag bijna 70 zoutwerkers werken. Aan de oceaanzijde is de dijk te zien die wordt gebruikt om het dorp te beschermen tegen stormen.

De telemetrietoren van de "Karola"-batterij, overblijfsel van de Atlantikwall, gebouwd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een rit te paard met de Petites Écuries des Marais tussen Ars-en-Ré en Saint-Clément-des-Baleines, in het hart van de wijngaarden, het bos en op het strand.

 
Kies uw accommodatie voor uw verblijf op het Ile de Ré